maanantai 26. marraskuuta 2012

Iloista vaatetta itselleni

Suurta iloa tuottaa kun saa pitkän tauon jälkeen tehtyä jotain ihan itselleen!

Eilen illalla tartuin hetkeen, kun olin jo kauan odottanut sitä aikaa, että pääsisin tarttumaan kangaskasaan, josta on tarkoitus tulla vaatteita itselleni. Työhommia ja virityksiä on ollut riittämiin, mutta tähän väliin oli saatava tehdä jotakin voimaannuttavaa ihan vain itselleni. Otin kasasta Marimekon ystävämyynneiltä ostamani trikookankaan ja olin päättänyt tehdä siitä pidemmän puseron, jossa on resorit helmassa, hihoissa ja kaula-aukolla. Ompelin puseron samalla kaavalla kuin retrokuosisenkin puseron (Jokatyypin kaavakirjan raglanhihaisen puseron kaava pienillä muutoksilla) sillä muutoksella, että jätin saumavarat pois. Aika hyvä tuli! Toinen hiha olisi saanut olla sentin väljempi, taitaa olla toisessa kädessä isommat lihakset ;), mutta muuten mitat meni nappiin. Ensi kerralla taidan tehdä himpun verran isommat hihat. Yksi asia jäi harmittamaan, jonka huomasin vasta kun katselin näitä miehen ottamia kuvia. Olisi kuitenkin pitänyt vaihtaa saumuriin punaiset langat, koska helmaresorin takana saumassa paistaa valkoiset saumurilangat. Mutta ensi kerralla olen viisaampi senkin asian suhteen! Nyt odotan jo seuraavaa hetkeä, että pääsen ompelemaan itselleni, kunhan nyt ensin saan tehtyä valmiiksi lasten joulukalenterin töihin jne. Mitäs tästä puserosta sanot?


keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Sorminukkeja

Aika juoksee huimaa vauhtia viikosta toiseen ja niin se joulukin lähenee! Tämä viikko on mennyt väkerrellessä töihin meijän ryhmän lasten yhteiseen joulukalenteriin sorminukkeja. Meijän ryhmässä on 20 lasta ja neljä aikuista. Siinä siis pieni hetki vierähti näiden tekemisessä. Aikuisten sorminukkeja en ole vielä ratkaissut, mutta enköhän mä niillekin jotain ensi viikolla keksi. :) Sorminuket ompelin huovasta ja yksityiskohtien kiinnittämiseen käytin neulan ja langan lisäksi kuumaliimaa. Yksityiskohtiin käytin juuttinarua, silmiä, puuhelmiä ja piippurassia. Ja niin niitä syntyi. Aika kivoja tuli omasta mielestäni! Toivottavasti myös lapset tykkäävät! Mitäs tykkäätte?

Tässähän niitä sorminukkeja syntyy
Ystävykset kissa, kettu ja orava sovituskuvassa
Ystävykset kroko, hiiri ja lammas sovituskuvassa
Tässä vielä ystävykset leppäkerttu, karhu, jänis, amppari ja siili
Tässä...
...vielä...
...koko sakki.

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Saippuaa

Eilisessä käsityöpiirissä teimme saippuoita. Niistä tuli loppujen lopuksi ihan kivoja, mutta ei mulle syntynyt suurta paloa alkaa niitä isoa määrää tekemään. Kiva oli kuitenkin kokeilla taas jotain uutta! Tein kolmenlaisia saippuoita, sellaisia missä on luffasientä sisällä, sellaisia missä on merisuolaa (ja yhdessä oli simpukka sisällä) ja sellasia missä on kahvinpuruja, kahvinpuruilla pitäisi lähteä hajut käsistä. Kukakohan nämä saa?

Luffasieni saippuat vaniljatuoksulla

Saippuaa merisuolalla, kirkkaassa sisällä simpukka

Saippuoita kahvinporoilla ja vaniljatuoksulla

torstai 8. marraskuuta 2012

Vinyylilevykulhoja

Käsityöpiirissä vajaa kaksi viikkoa sitten teimme vanhoista vinyylilevyistä kulhoja. Niistä tuli aika makeita! Hienoa uusiokäyttöä! Ja niin yksinkertaista ja nopeaa!

Kuin jouluaamuna
- jännityksellä katselimme kun levyt alkoivat sulaa


 
Osa illan aikana tehdyistä kulhoista


Muutama mun tekemä kulho
Pari kulhoa käytössä

 

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ensimmäinen trikoopuseroni

Mulla on ollu ajatuksena jo tovin ommella itselleni trikoopaita tai paitoja ja ostinkin niihin jo niitä kankaita aiemmin, mutta enhän mä niistä uskaltanut kokeilla ensimmäisen paidan ompelua vaan piti ostaa lisää kankaita, joista uskaltaisin kokeilla ensimmäistä paitaa. Tällaiset kankaat sitten löysin.
 
 
Toissapäivänä olin tutkinut erilaisia kaavoja riittävästi ja piirsin Joka tyypin kaavakirjasta raglanhihaisen paidan kaavat ja muokkasin niitä yhtien toisien kaavojen pohjalta omaa tarvettani vastaavaksi. Tein paitaan pidemmän helman ja ompelin sekä helmaan että ranteisiin resorit ja kaula-aukon kanttasin paitakankaalla. Meillä on töissä tosi kylmä ja siksi tein paidasta hieman löysemmän, että alle mahtuu vaatetta, tässä alla trikoo t-paita ja pitkähihainen paita. Paidasta tuli sopiva ja tykkään siitä. Kangaskin on ihanan retro! Päällä oikein mukava paita, kun ei tarvitse kiskoa koko ajan alaspäin. Taidanpa tehdä samalla kaavalla pari paitaa lisää. Ostin kyllä lisää kokeilukangasta, koska haluan kokeilla myös yhtä toista kaavaa, enkä uskalla sitäkään tehdä niistä ihanista kankaista! Paitapäivityksiä seuraa kun ehdin ompelukoneen ääreen. :)



tiistai 6. marraskuuta 2012

Kännypusseja

Teinpäs pari kännypussia lisää mihin mahtuu myös kosketusnäytölliset isommat puhelimet. Toisessa pussukassa pinkkejä kukkia molemmilla puolilla ja toisessa pussukassa toisella puolella luminen koivu ja toisella puolella koivunlehtiä. Nyt pysyy puhelimet lämpimässä, kenen puhelin onkaan vailla lämpöä? Kännypussien sisämitat n. 8cm x 15,5cm. Kännypussin saat omaksesi 15€/kpl. Nämä kaksi MYYTY!


Kännypussit etupuolelta

Kännypussit takapuolelta

maanantai 5. marraskuuta 2012

Lämpöiset taulut

Näiden taulujen tarina menee vähän niinkuin Hiiri kissalle räätälinä -sadussa. Tarkoituksena oli tehdä huivi, mutta ei siitä huivia tullutkaan, seuraavana ajatuksena oli tehdä kaitaliina, mutta ei siitä kaitaliinaa tullutkaan vaan lopulta siitä tulikin lämpöiset taulut tai seinävaatteet miksi kukanenkin haluaa niitä kutsua.



sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sytykeruusuja

Onpas taas hetki vierähtäny viimeisestä postauksesta. Aika vaan juoksee ja on niin paljon puuhaa, ettei aina päivittämään ehdi. Nyt yritän kunnostautua, kun tässä kaikenlaista on tullut kuitenkin puuhailtua. Netissä on taas tullu surffailtua ja kaikenlaisia ideoita poimittua ja eilen päätin kokeilla taas jotakin uutta eli sytykeruusujen tekoa, kun meillä sattui olemaan pari kananmunakennoa tyhjänä ja kynttilänjämiäkin jemmassa. Niistä tuli aika kivan näköisiä. Tällä hetkellä meillä ei ole takkaa eikä muutakaan tulisijaa johon sytykkeitä tarttisi, mutta onpahan tämäkin kokeiltu ja voihan näitä vaikka lahjaksi antaa. Koristeenakin on kyllä ihan nättejä! Mieli tekisi jo tehdä lisää!