perjantai 31. lokakuuta 2014

Farkkukori

Etsiessäni farkkuhameeseeni sopivaa farkkua totesin, että mulla onkin kaapissani kauhea kasa uusiokäyttöön meneviä farkkuja. Siitä lähdin miettimään, että mitä niistä tekisin, jotta saisin kaappiini vähän lisää tilaa. Tein kaksista farkuista yhden farkkukorin. Korin halkaisija on 30cm ja korkeus 2,5 vessapaperirullaa. Tähän koriin mahtuu hyvin esimerkiksi kahdeksan vessapaperirullaa. Tykkään!




sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Farkkuhameita

Tänä viikonloppuna halusin tehdä jotakin ihan itseä varten. Tänään sitten ompelin vanhoista miesten farkuista ja resorista itselleni hameen. Hameen palaset saksin ilman kaavaa käsivaralla hitusen A-linjaiseksi. Edessä ja takana hyödynsin farkkujen alkuperäistä ulkosaumaa. Sivuihin ompelin resorit, samoin vyötärölle. Helman saumuroin ja siihen ompelin mustan pitsin antamaan herkkyyttä. Toiselle puolelle alareunaan ompelin vielä ruusukkeen samaan tyyliin kuin villapaidoista tuunatuissa pipoissa.

 
Pienellä tuunauksella sain valmiista farkkuhameesta, joka kaipasi jotakin piristystä, itselleni kelpo hameen. Siihen löysivät tiensä kaksi vanhaa pitsiliinaa.
 

Nyt on kaapissa kaksi käyttökelpoista farkkuhametta ja mieli hyvä kun on saanut jotakin aikaiseksi.

lauantai 25. lokakuuta 2014

Pipoja villapaidoista

Taitaa tulla talvi! Jotta musta tuntuisi siltä, että olen lomani aikana tehnyt jotain kivaakin, päätin surauttaa itselleni pari pipoa. Materiaalit otin tuunattavien vaatteiden laatikostani, josta löytyi siskoni kaksi vanhaa villapaitaa. Harmaassa pipossa hyödynsin nappilistan koristeeksi ja helmaresorin reunaksi. Pipossa ei ole vuoria (vai vuorta)kun ajattelin tämän kaupunkipipoksi, joka lämmittää, mutta johon ei tukehdu asioilla.  Toiselle puolelle ompelin ruusukkeen, jonka reunat saumuroin mustalle, jotta sain vähän ilmettä.

 

Toinen pipo on tehty vähän paksummasta villapaidasta, jonka alareunan vielä taitoin kaksinkerroin kymmenen sentin matkalta, jotta lämmittää korvia hyvin. Ja koristeeksi ruusu. Pinkin tuubihuivin olen ommellut aiemmin.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Koruteline

Visio! Näin kerran erään huonekaluliikkeen mainoslehtisessä korutelineen, joka vaikutti hyvältä, mutten raaskinut ostaa sitä, eikä se ollut edes mun värinen.
Siitäpä sitten innostuin ja tämä visio on odottanut jo pitkän tovin toteuttamista. Joku päivä sitten tartuin tuumasta toimeen ja etsin kaapista sopivan taustakankaan, kaivoin esiin tähän varatun muovin ja sattumalta sopivan väristä kanttia, joka on ostettu Karnaluksista. Piirtelin kaavan omasta päästä ja mitoitin sen henkariin. Leikkasin muovista n.10cm suikaleita jotka kanttasin. Kantatut suikaleet asettelin päällekkäin mekolle ja ompelin alareunoista kiinni mekkoon. Sitten ompelin pystyyn pari kanttiviivaa jotka muodostavat taskut. Ja lopuksi vielä kanttasin reunat. Kanttinauhaa kului rutkasti, ompelukone ei tykännyt mun ompelulangasta ja muovin ompelu oli inhottavaa ja työlästä. Mutta nyt se on valmis! Ja tämä tunne palkitsee! Mekonmallinen koruteline henkariin. Ja mä tykkään tästä valtavasti! Nyt ei niitä koruja tarvitse enää kaivella sotkussa olevista laatikoista! Mitäs sanotte? Tämä oli muuten hyvä projekti paitsi. että syntyi uusi visio ja seuraavaksi on saatava oma teline rintakoruille ja korviksille. :)



lauantai 4. lokakuuta 2014

Esiliinat häälahjaksi

Siskolle ja hänen miehelleen ompelin häälahjaksi esiliinat. Mieheni kanssa kauan mietimme mikä olisi esiliinojen juoni ja lopuksi päädyimme teemaan "Samoilla raiteilla". Ja tässä tulos! Rakkaudella tehty!


perjantai 3. lokakuuta 2014

Sormustyyny

Siskon häät! Sain kunnian tehdä sormustyynyn siskoni häihin. Huomenna on se suuri päivä ja koittaa H-hetki. Jännityksellä odotan miten pieni sormustenkantaja selviytyy tehtävästään.

Sormustyyny on ommeltu luonnonvalkeasta silkistä ja helmillä olen ommellut hääparin nimikirjaimet tyynyyn. Lisäksi ompelin häiden teemaväreihin sopivat nauhat sormusten kiinnittämiseen.

Hyvää hääpäivää sisko!


torstai 2. lokakuuta 2014

Virkattu matto

Kesällä mulle iski innostus virkata matto trikookuteesta. Kaivoin netistä erilaisia ohjeita, mutta Juhannusruusun ohjetta päätin kokeilla. Ohjeen löydät täältä. Maton virkkaamiseen taisi mennä pari päivää. Tykkään! Näitä voisi tehdä useamman jossain vaiheessa. Kokeile sinäkin!


keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Elämäni ensimmäinen ristipistotyö

Minusta tuli pari viikkoa sitten kummi ihanalle pienelle tytölle <3!

Ennen ristiäisiä erehdyin kysymään onko jotakin erityisiä toiveita lahjan suhteen ja vanhemmat toivoivatkin lapsen huoneen oveen laitettavaa ristipistotaulua, jossa olisi lapsen nimi, syntymäpäivä, pituus, paino ja syntymäaika.
No siitähän meinasin saada harmaita hiuksia kun en ole koskaan aiemmin tehnyt yhtään ristipistotyötä. Löydettyäni lopulta suht samanhenkisen ristipistotyön mitä kahden muun sisaruksen ristipistotyöt ovat, ryhdyin toimeen. Tässä mallissa kankaalla ei ollut kuvaa valmiina vaan se piti mallipiirroksesta siihen itse tehdä. Tulipahan se viimein valmiiksi ennen ristiäisiä.
Ja loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinenkin ensimmäiseen (ja viimeiseen) ristipistotyöhöni. Toivottavasti kummityttöni perhe on myös! <3