sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kun mies on poissa, vaimo ompelee

Mies oli viime viikonlopun poissa, niin mähän päätin käyttää tilanteen hyödyksi ja ommella. Ja vihdoin saatiin kuvattuakin tuotokset...
Löysin kangaslaatikon pohjalta palan ulkoilukangasta ja päätin tehdä siitä ulkohousut. Vuoriksi sopivaa ei ollut, mutta sitten mieleeni tuli, että olin jemmannut kauan vanhoja Haltin ulkoiluhousuja, joiden päällikangas oli ratkennut niin pahasti, ettei niitä voinut korjata. Otin niistä sitten vuoren. Laitoin vyötärölle ja lahkeisiin resorit. Saapi nähdä tulevatko nämä käyttöön vai mikä on näiden kohtalo. Tein nämä samalla kaavalla kuin aiemmin trikoohousut ja velourhousut, jätin vain enemmän saumanvaraa.

Meillä on tänä kesänä tulossa kahdet häät ja niihin olin suunnitellut ommella kotelomekon. Ensiksi piti tehdä kokeilumekko, jotta raaskisin leikellä varsinaisen kankaan. Otin kaavan Suuri Käsityölehdestä 1/2009. Muutin kaavaa jonkin verran. Jätin hihat pois, lisäsin hieman pituutta, kavensin olankohtaa ja laajensin kaula-aukkoa. Oli hirveen hankalaa löytää kaavaa jossa olisi vaakamuotolaskokset rinnan kohdalla. Halusin sellaisen mallin varsinaisen kankaan suuren kuvion takia. Ompelu sujui muuten mukavasti, mutta alavaran ompelu tuotti suurta tuskaa, kun en sitä vieläkään ollut oppinut. Eräällä ompelupalstalla huutelin apuja ja eräs ihana ihminen päätti auttaa minua ja teki tutoriaalin alavaran ompeluun. Se löytyy täältä. Tältä näyttää kokeilumekko. Totesin, että seuraavassa mekossa takaa täytyy ottaa pois, olkia täytyy leventää, kaula-aukkoa suurentaa. Ne muutokset ainakin tein.


Tässä varsinainen juhlamekkoni. Olin niin tyytyväinen lopputulokseen! Kuvat eivät kyllä ole edukseen. Mekon kaveriksi tein juhlakukkaron. Ajattelin laittaa mustat kengät ja mustan korun, saa nähdä onko se tuo mikä kuvassa vai teenkö siihen jonkun muun. Hiuksiin olen virkannut mustan pitsikukkasen, siitä päivitystä myöhemmin. Mitäs sanotte?


Ja tässä juhlakukkaroni. Siinä on ommeltavat kehykset, jotka ostin Karnaluksista viime syksynä. Ensimmäinen tekemäni kukkaro. 
Tässä vielä neulatyyny, jonka ompelu on jostain syystä odotuttanut itseään. Nyt se on viimein tehty. Olisipa ollut hiuksia täytteeksi, vanulla täytyi mennä, kun  ei ollut.
 


 Kiva kun poikkesit blogissani! Tervetuloa uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin! Ilahdun niistä kovasti!