keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ihana Karnaluks

Tässä tulee kuvia Karnaluksin reissulta! Se oli todellinen taivas niille, jotka käsitöitä harrastavat!
 
Siellä oli vaikka mitä ja paljon. Valinnanvaikeus iski heti sisään astuttaessa. Olin tehnyt aika tarkan ostoslistan, jonka mukaan tein ostoksia - onneksi (vaikka taisin kyllä hypistellä montaa muutakin juttua, mitä listalta ei löytynyt)! Muuten olisi iskenyt ahdistus. Ja meinasi se muutenkin iskeä, koska esimerkiksi vetoketjuja oli monessa eri paikassa, lukuisissa eri väreissä ja pituuksissa, oli avoketjuja, metalliketjuja, tavallisia ketjuja, piilovetoketjuja - ja siinä olisi sitten pitänyt pystyä pienessä ajassa päättäämään montako vetoketjua tarvitsen mitäkin ja missä väreissä ja pituuksissa. Hintataso on kuitenkin monessa paljon paljon halvempi kuin Suomessa. Osta Suomesta yksi 30cm pituinen tavallinen vetoketju ja Karnaluksista samaan hintaan 5 samanlaista vetoketjua.
 
Karnaluksissa oli valtava määrä neulelankoja, virkkuulankoja, saumurilankoja, ompelulankoja ja lankoja joiden päälle en ymmärrä mitään, siellä oli neulepuikkoja, helmiä ja muita korutarvikkeita, nappeja, ompeluvälineitä, vetoketjuja, vinokanttinauhoja, pellavakankaita, ristipistojuttuja, kovikekankaita, verhotupsuja, pitsejä, nauhoja, nyörejä ja vaikka mitä. Kaikkeen en ehtinyt todellakaan tutustua - siihen olisi mennyt useita tunteja. Mutta sain suunnilleen sen mitä oli listalla ja nyt tiedän minkälaisen ostoslistan teen seuraavaa kertaa varten. Ja minkälainen hintataso siellä on. :)

Olin etukäteen tutkinut reitin netistä D-satamasta Karnaluksiin. Ostimme liput sataman kioskista 1€/kpl. Otimme Satamasta bussin numero 2 ja jäimme pysäkillä Keskturg (pysäkit lukivat selvästi bussin valotaululla). Pysäkin kohdalta vaihdoimme kävellen toiselle puolelle tietä ja jatkoimme samaan suuntaan kun bussi oli kulkenut. Ohitimme poikkikadut C.R. Jakobsoni, J.Kunderi poik ja Laulupeo ja seuraava katu olikin K.A Hermanni, jolla Karnaluks sijaitsi. Kerrostalon ovessa luki suht pienellä punaisella talon opastetaulussa Karnaluks. Kiipesimme rappuja ylös ja soitimme ovikelloa ja sieltä löytyi kädentaitajien taivas. Matkaan meni D-terminaalista 15min. Ostosten jälkeen kävelimme satamaan ja aikaa meni n.30min. Matkalla satamaan löysin myös kaksi mielenkiintoisen näköistä kangaskauppaa Abakhan ja Kangadzungel. Ne jouduin jättämään väliin tällä reissulla. Seuraavalle reissulle on varattava enemmän aikaa ja jätettävä ehkä mies kotiin. :)

Muutama vinkki Karnaluksin reissulle: Kannattaa tehdä jonkinnäköinen ostoslista, ottaa mukaan riittävästi käteistä (siellä ei käy mitkään kortit) - ehkä heräteostojakin varten, varata riittävästi aikaa (tunti ei riitä mihinkään) ja ottaa mukaan pitkäpinnaisia seuralaisia. Bussilla meno oli aika kätevää ja aikaakin vähän säästyi, eikä hintakaan päätä huimannut - ehkä suosittelen menomatkalle.

Karnaluksiin on päästävä uudelleen!

 

Vähän puuvillalankoja

Joitakin koristenauhoja

Värillisiä pellavia

Joitakin vetoketjuja

Saumurilankoja valitsemassa

Ja tässä sitten ostoksiani Karnaluksista :)Kovikekangasta, mitta, nappeja, neulepuikkoja, kangasväriä,
kangasliitua, kukkaron/kassin kehyksiä

Saumurilankoja ja ompelulankoja

Iso kasa tavallisia vetoketjuja ja piilovetoketjuja

Vinokanttinauhaa ja heijastinnauhaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin! Ilahdun niistä kovasti!